Jak informuje portal warszawa.naszemiasto.pl właściciele restauracji wydali następujące zarządzenie:
Goście będą proszeni, wzorem innych krajów europejskich, o okazanie dokumentu potwierdzającego zaszczepienie, wyzdrowienie lub negatywny test (nie starszy niż 48 godzin). Do identyfikacji potrzebny będzie także dowód tożsamości
Właściciel na początku pandemii skorzystał z doradztwa prof. dr hab. n. med. Anety Nitsch-Osuch, wojewódzkiego konsultanta ds. epidemii, która opracowała dla restauracji szczegółowe zasady funkcjonowania w reżimie sanitarnym, do których pracownicy skrupulatnie się stosują.
— podaje portal Nasze Miasto.
Ponadto komunikat restauracji odnosi się też do wymagań dotyczących pracowników:
Od początku pandemii do dzisiaj personel nieprzerwanie obsługuje gości w maskach ochronnych. Maski te są w różnych kolorach i są przez wszystkich zmieniane co 2 godziny, aby jak najlepiej spełniały swoją rolę.
Nie znaleźliśmy natomiast informacji, czy od pracowników wymaga się szczepień przeciwko COVID-19
Restauracja Der Elefant była jedną z pierwszych placówek, które prowadziły otwartą segregację ze względu na status sanitarny swoich klientów.
Żródło: warszawa.naszemiasto.pl