Restauracja Na Lato
Restauracja zbiera dane dot. posiadanych przez gości certyfikatów szczepień lub wyników testów, aby mieć kontrolę nad liczbą osób niezaszczepionych, które przebywają w restauracji.
Rejestr firm i instytucji, które stosują segregację sanitarną pracowników, kontrahentów, klientów, petentów etc. oraz tych, które odmawiają jej stosowania.
Restauracja zbiera dane dot. posiadanych przez gości certyfikatów szczepień lub wyników testów, aby mieć kontrolę nad liczbą osób niezaszczepionych, które przebywają w restauracji.
Muzemu bardzo rygorystycznie przestrzega nakazu zakładania maseczek przez cały czas obecności w pomieszczeniach.
Przed wejściem do lokalu stoi tabliczka z napisem: Segregujemy śmieci, a nie ludzi.
Schronisko wymaga okazania certyfikatu kowidowego przy zakupie posiłku. Bez zakupu natomiast nie można zająć stolika.
Wszyscy polscy podwykonawcy firmy Vestas będą musieli zostać zaszczepieni przeciwko COVID-19, mimo, że nie jest to wymagane przez polskie prawo.
Firma gorliwie przestrzega reżymu sanitarnego. Wg relacji klientki, właścicielka bardzo wulgarnie i pogardliwie wyraża się o osobach, które mają odmienne poglądy nt. walki z pandemią.
Ta krakowska kawiarnia, jako jedna z nielicznych, była otwarta w trakcie lockdownu. Nie stosuje żadnej segregacji klientów.
Pływalnia Wodnik sprawdza certyfikaty kowidowe, w przypadku braku – obowiązują limit dla zaszczepionych.
Na zajęcia stacjonarne organizowane przez Fundusz zapraszane są wyłącznie osoby w pełni zaszczepione. Od uczestników zajęć oczekuje się okazania paszportów covidowych.